Mobiele applicatie iCS

iCS is een mobiele applicatie (iOS, Android) waarmee informatie die verzameld wordt op de plaats delict (PD) veilig verzonden kan worden naar TRIS en eventueel naar andere externe registratiesystemen. iCS biedt vele mogelijkheden om de informatie van de PD te registreren. Zo kan een politiemedewerker het volgende invoeren in iCS:

  • Locatieinformatie en omschrijving van het delict;
  • De Modi Operandi van de dader;
  • Geluidsopnames;
  • Overzichtfoto’s met mogelijkheid tot annoteren van aandachtspunten;
  • Gevonden goederen;
  • Aangetroffen sporen.

Naast het invoeren van de gegevens is het ook mogelijk om  etiketten te printen die op de goederen en sporen geplakt moeten worden en kan men de registratie aan vullen met verdere bevindingen.

icsbanner

Bij het verzamelen van bewijsmateriaal op de plaats delict worden alle aangetroffen sporen en goederen veiliggesteld door de sporenonderzoekers. Elk spoor of goed krijgt hierbij een uniek identificatienummer waarmee deze tijdens het gehele onderzoeksproces gevolgd kan worden. Daarnaast worden er foto’s en afdrukken gemaakt en aantekeningen omtrent de vindplaats. Normaal gesproken moet deze informatie op het bureau nogmaals worden ingevoerd in een centraal registratiesysteem. iCS zorgt ervoor dat dit niet meer nodig is. Alle – op de plaats delict – geregistreerde informatie (inclusief foto’s, situatieschetsen, e.d.) wordt verzonden en automatisch ingelezen in het registratiesysteem. De kans op eventuele fouten bij het overnemen van informatie wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Brochure iCS and iFEA (English)

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of als u eens met ons uw wensen wilt bespreken. Wij denken graag met u mee voor een oplossing op maat.


U wilt uw bedrijfsprocessen optimalizeren? Wij denken met u mee