Mobiele applicatie iFEA

iFEA (Fingerprint Evidence Analyzer) is een mobiele applicatie welke met name toegespitst is op de snelle verwerking van vingerafdrukken vanaf de plaats delict. De applicatie stelt de onderzoeker in staat om snel vingerafdrukken te fotograferen en voor te bereiden voor de automatische zoeking. Deze gegevens kunnen vervolgens direct vanaf de plaats delict verstuurd worden naar het onderzoeksinstituut waar onderzocht wordt of de vingerafdruk reeds voorkomt in de landelijke vingerafdruk-database HAVANK. In samenwerking met de politie is dit proces volledig geautomatiseerd. De resultaten van het onderzoek kunnen direct naar iFEA van de aanvrager worden gestuurd. Hierdoor is een enorme tijdswinst gerealiseerd en kan snel gereageerd worden als er sprake is van een identificatie.

ifea banner

Voorheen moest een administratief proces gestart worden om een vingerafdruk de laten identificeren, waarbij het soms tot een week kon duren voordat de deskundige een resultaat van het onderzoeksinstituut kon ontvangen. Het onderzoeksinstituut laat indien nodig een menselijk expert de vingerafdruk vergelijken, waardoor er een hogere zekerheid van de match geboden kan worden. Met iFEA kan de Nationale Politie nu binnen een uur in de meeste gevallen al een reactie ontvangen.

Momenteel zijn we bezig om iFEA uit te breiden met scanmodule waarmee slachtoffers kunnen worden geïdentificeerd. Ook zal deze module dienen om direct al in iFEA slachtoffers van bijvoorbeeld een inbraak uit te sluiten, zodat niet onnodig onderzoek gedaan wordt naar een vingerafdruk van het slachtoffer.

Lees hier een artikel uit Politie vakblad Blauw over iFEA “de vingerafdrukkenapp”:

Artikel Ifea

 

Brochure iCS and iFEA (English)

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of als u eens met ons uw wensen wilt bespreken. Wij denken graag met u mee voor een oplossing op maat.


U wilt uw bedrijfsprocessen optimalizeren? Wij denken met u mee